Hønsedag 2018

Det var ikke den helt store forsamling.

Den til venstre er for mørk. Den i midten er for ikke for lys, men mangler "mæthed og glans", og vel strågul halskrave. Til højre ser vi den ideelle mæthed og glans. Bemærk den fine halskrave og - tegning.

Når man ser Brystfarven, så afsløres det endnu mere.

Hønsedagen 2018


Der var jo ikke særlig mange dyr med til hønsedagen, så der var god tid til diskussion om de enkelte dyr, men også mere generelle ting.

De tre dommere, Holger B. Thomsen, Lejf Jensen og Mads Kynde Jensen, blev bedt om at sætte fokus på overfarven på vore New Hampshire. Ikke mindst de store høner. Selv om der kun var mødt 5 store høner, var vi heldige at de næsten alle var forskellige af overfarve, så der var mulighed for at diskutere hvor mørk eller lys vi ønsker dem. Konklusionen af vores diskussion, må være, at vi ønsker dem ikke for lyse, og bestemt heller ikke for mørke, hellere til den lyse side, blot overfarven er jævn og mættet, gerne med en vis form for ”glans”. Afvigende farveforskelle vil blive straffet efter forekomstgraden.

 

Den i midten er for ikke for lys, men mangler ”mæthed og glans”, og halskraven er lidt for lys/strågul. Den til venstre er for mørk, men fin mættet. Den til højre er ganske tilfredsstillende i både farve og glans. Og med fin halskrave og tegning.

Selv om der blev diskuteret overfarve m.m., ja så er typen bestemt stadig det vigtigste kardinalpunkt; Kropsform, overlinje og underlinje. Et par af de haner, der var med, viste ganske god type og farve, men havde lidt store hoveddele.

Det er desværre ret begrænset hvad vi har af billeder fra dagen, så det er sparsomt med oplysende vejledning ad den vej. Øv. Øv.


Jørgen

 

 


Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

11.08 | 16:40

Jeg vil meget gerne købe 2 New Hampshire høner.
Jeg bor i 4733 Tappernøje

...
19.07 | 21:08

Hej
Det sikreste vil være at skærme reden af, indtil kyllingerne er kommet ud af æggene, og så hjælpe hele familien ned, der hvor de skal være. 😁

...
19.07 | 20:45

hej, venter kyllinger i næste uge, høne ligger på æg i et hus der er hævet op i gården, kan evt. kyllinger selv komme ned af rampen eller skal alle flyttes ned

...
09.07 | 21:16

Hej
Det er ret svært på alder at kønsbestemme, men hanerne får hurtigt lidt større kam og hagelapper, end hønerne. Det er det bedste og hurtigste tegn.

...
Du kan lide denne side