Hønsedag 2018

Det var ikke den helt store forsamling.

Den til venstre er for mørk. Den i midten er for ikke for lys, men mangler "mæthed og glans", og vel strågul halskrave. Til højre ser vi den ideelle mæthed og glans. Bemærk den fine halskrave og - tegning.

Når man ser Brystfarven, så afsløres det endnu mere.

Hønsedagen 2018


Der var jo ikke særlig mange dyr med til hønsedagen, så der var god tid til diskussion om de enkelte dyr, men også mere generelle ting.

De tre dommere, Holger B. Thomsen, Lejf Jensen og Mads Kynde Jensen, blev bedt om at sætte fokus på overfarven på vore New Hampshire. Ikke mindst de store høner. Selv om der kun var mødt 5 store høner, var vi heldige at de næsten alle var forskellige af overfarve, så der var mulighed for at diskutere hvor mørk eller lys vi ønsker dem. Konklusionen af vores diskussion, må være, at vi ønsker dem ikke for lyse, og bestemt heller ikke for mørke, hellere til den lyse side, blot overfarven er jævn og mættet, gerne med en vis form for ”glans”. Afvigende farveforskelle vil blive straffet efter forekomstgraden.

 

Den i midten er for ikke for lys, men mangler ”mæthed og glans”, og halskraven er lidt for lys/strågul. Den til venstre er for mørk, men fin mættet. Den til højre er ganske tilfredsstillende i både farve og glans. Og med fin halskrave og tegning.

Selv om der blev diskuteret overfarve m.m., ja så er typen bestemt stadig det vigtigste kardinalpunkt; Kropsform, overlinje og underlinje. Et par af de haner, der var med, viste ganske god type og farve, men havde lidt store hoveddele.

Det er desværre ret begrænset hvad vi har af billeder fra dagen, så det er sparsomt med oplysende vejledning ad den vej. Øv. Øv.


Jørgen

 

 


Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

29.09 | 12:50

Hej igen Erik
Hønerne er fra sidste år, men stadig i god æglægning. Hanen er fra i år. De er alle rødbrune. Og koster 75 kr. pr. stk.
Vh. Jørgen

...
29.09 | 09:32

Hej igen Jørgen. Jeg tror vi er klar med hønsegården om ca. en uge. Kan du oplyse hvor gamle hønsene er, hvilken farve, og hvad skal de koste? Vh Erik

...
20.09 | 22:14

Ok. Vent ikke for længe.

Mvh. Jørgen

...
20.09 | 22:06

Hej Jørgen
Det lyder fint. Bor i Hjørring. Jeg vender tilbage til dig når hønsehuset er helt færdigt. Håber det er ok. Mvh Erik

...
Du kan lide denne side