Klubbens aktiviteter

Invitation til SOMMERTRÆF

Igen i år vil vi/bestyrelsen gerne samle så mange af jer som muligt, til vores sommertræf. Denne gang mødes vi hos Pia Rauff og Lars Andersen, Storardenvej 21, 9510 Arden, LØRDAG d. 15. juni 2019 kl. 10.00. Pia har de store rødbrune New Hampshire og flere andre hønseracer, i fin kvalitet, og i landlige omgivelser. Efter formiddagskaffen, vil der blive arrangeret en lille rundtur i det smukke område, hvor vi måske også besøger et par andre ”med fjer på hjernen”. Så der bliver lidt for en hver smag. Der kan måske forekomme et mindre adgangsgebyr undervejs, max 50 kr..

Før rundturen, vil alle chaufførerne få udleveret adresse sedler, til de steder vi skal besøge, så skulle der ikke være så stor risiko for at vi bliver væk for hinanden.

Som nævnt, og som tidligere år, må vi selv medbringe frokosten, som vi håber at kunne indtage i tørvejr. For- og eftermiddagskaffen får vi sponseret undervejs.

Vi håber at se rigtig mange denne gang. Så tag familien med, det bliver hyggeligt. Hvis ikke vi kan samle mindst 12 deltagere i alt, ser vi os nødsaget til at aflyse. HUSK DERFOR TILMELDING senest tirsdag 11. juni, til Jørgen Riis Hansen, tlf. 2074 1527, eller på mail: riishansen@live.dk

SÆT X i kalenderen allerede nu.


"Familie" billedet fra årets sommertræf 2016

      4 juli.- 6. juli 2019 er der LANDSSKUE i Herning. 
Alle D. F. f. R. medlemmer kan udstille, se invitationen i maj nr. af RACEFJERKRÆ
 
Også de hvide dværge plejer at være med.

Invitation til hønsedag for SJÆLLÆNDERE OG ANDRE ØBOERE lørdag 14. sept. 2019

 

Som vi bestemte på seneste generalforsamling, inviterer vi til Ungdyrs/hønsedag i samarbejde med Vordingborg Fjerkræklub, i deres klubhus, Vindrosen 11, 4760 Vordingborg, lørdag 14. september 2019.

Vi starter med formiddagskaffe kl. 10.00, efter det vil vi gennemgå dyrene, sammen med dommeren. Vi finder sikkert en dommer, der ved lidt om New Hampshire 😊 .

Hvis vi ikke når helt igennem rækken af dyr, inden frokosttid, så fortsætter vi efter frokost.

HUSK VACCINATIONS ATTEST.

Tilmelding af dyr 10 kr. /stk. og frokost (pris 30 kr.) allersenest fredag 6. september 2019, til Jørgen Riis Hansen, tlf. 2074 1527 eller mail:riishansen@live.dk 

N H klubben er vært ved formiddagskaffen.  Forventet afslutning ca. kl. 14. 

Alle med interesse for New Hampshire er velkommen, også endnu ikke medlemmer.

 

Håber vi ses. Jeg satser i hvert fald på at komme 😊

 

P.b.v. Jørgen


Lørdag 28. september 2019: HØNSEDAG OG ORDINÆR GENERALFORSAMLING 

Referat fra hønsedag og generalforsamling 28.09.2019 i Brande

Efter formiddagskaffen, blev dagens dommer Mads Kynde sat i arbejde, med at bedømme de medbragte dyr. Imens blev der afholdt generalforsamling. Før generalforsamlingen gik i gang præsenterede formanden en fornem dirigentklokke, som Henning Christensen, Ullerslev har skænket klubben. Klokken har i første omgang været skænket til Kerteminde fjerkræklub i 1979, i anledning af deres 50års jubilæum, af Ullerslev fjerkræklub. På et eller andet tidspunkt er begge klubber blevet nedlagt, og klokken er blevet glemt, et eller andet sted i et skab formentlig. Da Henning fandt den, var den havnet i genbrugsbutikken i Kerteminde. Straks han så den og dens inskription, var han klar over at den måtte han købe. Årstallet 1979 er jo året for Dansk New Hampshire klubs stiftelse, og så i 2019 klubbens 40års jubilæum. Et sjovt sammentræf. Tak for den Henning.

            Efter formandens velkomst, til en ”rekord lille” forsamling i samtlige 40 år (8 stk.), og endnu en tak for dirigentklokken, blev Jens Berg valgt som dirigent, og fik dermed lov at indvie klokken. Jørgen Felthaus og Søren Eskerod valgtes som stemmetællere.

                Formandens beretning: Der er blevet sagt og skrevet meget omkring Europaudstillingen, jeg synes at de danske New Hampshire klarede sig ganske hæderligt. Jeg tror at mange af de store udenlandske dyr, ville have fået svært ved nå toppen, hvis det havde været danske dommere.  Det var der sikkert også nogle udlændinge, der vil sige om de danske dværg N. H. det kan dog ikke tage glæden fra mig, at det gik som det nu gjorde. 

Det har været småt med tilgang af nye medlemmer i årets løb, derimod en vis tilbagegang, så vi er herved årets udgang 69 betalende.  

Vores sommertræf blev en rigtig god dag, tak til vores værter.        

Klubbens F B gruppe, kører meget stille, der er ikke megen aktivitet, så jeg ved ikke hvad vi gør. Hjemmesiden kører derimod udmærket, med en hel del besøgende hver dag.

Vores klubblad Treklang kører også roligt derudaf, redaktøren håber fortsat på læserindlæg til hvert nr., det kniber dog stadig, hvorimod ”Stafetten” gives videre hver gang.

Det bliver spændende at se efterårets udstillinger, især vores jubilæumsudgave på L U. Husk at få tilmeldt jeres dyr rettidig, senest 24. okt. Gerne i rigelige mængder, så vi kan få en stor og flot samling N H.

Tak til Daniel og Henning for samarbejdet i årets løb, og til vore sponsorer.

           Regnskabet blev fremlagt af kassereren, og udviste et forholdsvist stort underskud, som skyldes investering i nyt udstillingsmateriel, og det blev godkendt. Kontingent forbliver uændret, 150 kr. for senior og 50 for junior. Udlændinge betaler dog 25 kr. mere.

        Indkomne forslag: Et forslag fra bestyrelsen, vedr. justering af proportionerne for vore vandrepokaler, blev vedtaget. Det mest indgribende ændring er for 5 dyrs pokalen, der fremover kaldes KLUBMESTER, og skal vindes på bedste 2,3 af samme varietet. Lige som for DM. Denne ændring træder dog først i kraft 2020. De øvrige justeringer gælder fra og med først kommende L U.

Et spørgsmål, også fra bestyrelsen, om hvad der bør gøres i forhold til vores F B gruppe, blev det foreslået at den forsøges sammenlagt med den anden N H gruppe: New Hampshire høns i Danmark. Det vil bestyrelsen så forsøge.

        Valg af dommere: Her blev der foreslået genvalg af Lejf, Holger og Mads.

        Arbejdsplan: Vores sommertræf forsøges afholdt samme weekend, som tidligere, men da der endnu ikke har meldt sig et par værter, er det uvist hvor vi skal hen.

Hønsedag og generalforsamling søndag 27. september, i Brande, endnu et år,

Så flytter vi nok til et andet område. Lidt længere imod sydøst.

        Indsættere til L U: Günther Petersen og Søren Eskerod

        Valg til bestyrelsen: På valg var Henning Christensen, som ikke ønskede genvalg, og Jørgen Riis Hansen. Her nyvalgtes Bjarne Frandsen, Holstebro og der var genvalg til Jørgen Riis Hansen. Som suppleant til bestyrelsen nyvalgtes Jens Berg, Voervadbro.

Som bilags kontrollanter genvalgtes Finn B. Andersen og Jørgen Felthaus. Der var også genvalg til Søren Eskerod, som suppleant.

        Under eventuelt, var der ingen væsentlige emner. Henning blev takket for tiden i bestyrelsen, og velkommen til Bjarne.

Herefter afsluttedes generalforsamlingen.

Refr. Henning/Jørgen

I vores "FOTOALBUM" finder du lidt billeder fra dagen. 

       


Igen i år var Mads, der var dommer

      13. - 15. december 2019 er der Landsudstilling i Herning.
Her forventer vi at kunne vise alle fire varieteter, samt have vores sædvanlige stand. Plus lidt ekstra, i anledning af jubilæet. Vi ses.


Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

02.04 | 22:46

Hej Jette
Ja, vi er da en del, som har N H dværge, både de rødbrune og de hvide.
Hvilken farve har du hørt mest om. ? Og har lyst til at få, 😀

...
02.04 | 22:20

jeg er på udkig efter dværge ... er der nogen vest for storebælt ? har nemlig hørt at de er gode skrukhønrs.
/jette

...
24.03 | 14:05

Hvor kan man købe new Hampshire høns store og røde? Øst for Storebælt :)

...
06.02 | 22:54

Hej Ole
Send lige en mail til mig på: riishansen@live.dk
Så kan vi aftale lidt nærmere.🤗
Mvh. Jørgen

...
Du kan lide denne side