Spørg bare.....

Her på siden kan du stille spørgsmål omkring New Hampshire racen , og de 4 varieteter, der findes her i landet.--- Efter bedste evne, vil jeg så forsøge at svare dig på dine spørgsmål..................... Siden kan også bruges som en"DEBATSIDE", hvis nogen har lyst til det, men det er kun spørgsmål vedrørende vores fælles hobby RACEFJERKRÆ, der vil blive accepteret.

Flyt/placér taleboblen på billedet med din mus

Skriv tekst til din talebobbel

Shape:
 
Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 06-01-2017
Hej Benny
Jeg ringer lige til dig.
mvh. Jørgen
E-mail:
Skrevet af Benny Arends, d. 05-01-2017
Hej :) Jeg er lige blevet færdig med at bygge et rigtigt godt hus til mine allerede indkøbte 8 hønniker jeg mangler bare at komme i gang med hønsegården inden de kan flytte ind i deres nye hus mit spørgsmål er hvad for noget hønsenet er bedst at bruge el. skal jeg vælge volierenet. i forhold til strøelse er det bedre at bruge savsmuld i stedet for halm i øjeblikket bruger jeg halm. Håber på nogle gode svar. Mvh. Benny Arends.
E-mail:
Skrevet af Jørgen Riis Hansen , d. 13-09-2016
Hej Henrik
Desværre har jeg ikke hørt om nogen, der opdrætter NH helt økologisk. Så jeg tror det bliver svært at finde. Du kunne jo starte med et hold "små" kyllinger og så selv gøre dem "økologiske", det er mit bedste råd.
Held og lykke.
Mvh. Jørgen
E-mail:
Skrevet af Henrik Henriksen, d. 13-09-2016
Søger Store NH som er økologiske, men har ikke haft heldet med mig. Er der nogen her der har hørt om opdrættere der er økologiske.
E-mail:
Skrevet af Majken Andersen , d. 10-06-2016
Hej. Lige et spørgsmål? Nu har jeg 2 andeæg som jeg prøver at ruge ud. Men hvor lang tid går der, fra der er brudt igennem luftlommen inde i ægget, til det prikkes hul i skallen?
E-mail:
Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 11-05-2016
Hej Mette
Ja, der kan opstå mange mærkelige ting, når man han med levende dyr at gøre.
Ud fra det du beskriver, er det svært at vide hvad der kan være sket. Havde det kun været et enkelt dyr, havde jeg sagt, at det måske var blevet "stukket" af en eller anden insekt, men det virker ikke særligt sandsynligt, når der er to.
Så jeg ved ikke helt hvad jeg skal tro. Prøv at "vaske" øjnene i lunkent kamille the. Brug en tot vat. Det skader i hvert fald
ikke.
Mvh. Jørgen
E-mail:
Skrevet af Mette Nielsen, d. 11-05-2016
Hej. Er der nogle der kan hjælpe mig med at finde ud af hvad mine ene høne og hane fejler. Fra den ene dag til den anden har de fået et helt lukket øje. Og virker bestemt ikke friske. Går og trykker sig og holder sig lidt i baggrunden. Hanen går og lukker næbet op og i som om der er noget galt. Ved ikke om det er en sygdom som kan smitte de andre. Ser ikke ud til der er betændelse i det øje der er lukket.
Mvh Mette Nielsen, Sæby
E-mail:
Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 07-02-2016
Hej igen Inger Marie
Hvis I er helt sikre på at det er denne ene høne, der piller de andre, ja, så vil jeg sige at suppegryden er den mest humane måde at komme det til livs. Det med at klippe næbbet, kan også gøres, men det vil jeg ikke anbefale.
Jeg sender lige en mail til jer, vedr. medlemsskabet. Man kan også melde sig ind, i rubrikken "Bliv medlem" i menuen til venstre her på siden.
mvh. Jørgen
E-mail:
Skrevet af Inger Marie Steen , d. 07-02-2016
Ja, så er jeg her igen. Har nu fundet ud af at en af hønsene ikke har mistet fjer på halsen, det er den der går og plukker de andre 6 høns. Kan man klippe næbet på den eller er suppegryden løsningen på det. Det ser ud til at det er den der styrer flokken. (Min mand Peter jakobsen vil melde sig ind i jeres klub) prøver lige at finde ud af hvordan man gør. På forhånd tak for dine svar.
E-mail:
Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 25-01-2016
Hej igen Inge - Marie
Ja, jeg tror helt sikkert at, hveden sammen med fuldfoderet er synderen. Brug æglægnings tilskudsfoder i stedet for fuldfoder, der er ikke nær så meget fedende korn i. Brug gerne halvt havre og halvt byg, som kornfoder. Husk at foderskiftet bør ske over et par uger.
Mvh. Jørgen
E-mail:
Skrevet af Inger Marie Steen , d. 25-01-2016
Tak for svar. Det eneste vi har ændret er at de har fået lidt hvede i Bryggen ( som hygge spisning) og så får de alm. Fuldfodder.
E-mail:
Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 24-01-2016
Hej Inger- Marie
Tja, jeg tror faktisk ikke de piller hinanden, jeg er ret sikker på de er gået i det vi kalder "halsfældning". Det kan opstå, ikke mindst på denne tid at året, hvis der sker en eller anden form for pludselig ændring af deres forhold. F.eks. et pludseligt foderskifte, - en ændring af deres lysforhold, - eller noget andet, som de mener forstyrrer dem. De er formentlig også gået lidt ned i æglægning.
Jeg tror ikke de selv piller, det er næsten altid omkring halen, hvis de begynder at pille hinanden.
Held og lykke med dem.
Mvh. Jørgen
E-mail:
Skrevet af Inger-Marie Steen , d. 23-01-2016
Vi har 7 NH høns. De er fra maj måned, de er begyndt at pille fjer af hinanden på halsen, hvorfor gør de det???
E-mail:
Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 15-01-2016
Hej igen Tina

Ja det vil være fint at gå over til æglægnings tilskudsfoder, over en periode på mindst 14 dage. Det giver færrest problemer. Der sker heller ikke noget ved at vente 3-4 uger før I begynder på ændringen.

Mvh. Jørgen
E-mail:
Skrevet af Tina Tved, d. 15-01-2016
Hej igen

Tusind tak for svar☺️
Ja så må jeg skrue ned for forkælelsen😉
Skal de have æglægningspiller nu de er 22uger?
De er ude hele dagen og har lys i huset til kl. 22.30.
Ved ikke hvad vi skulle gøre uden din side😀
Du ønskes en god dag.

Hilsen
Tina

PS: kunne ikke uploade billede😞
E-mail:

Nyeste kommentarer

14.05 | 23:19

Hej igen.
Du er velkommen, - så vidt jeg ved er der ingen specialklub for NH i Sverige.

...
14.05 | 23:11

Det vil jeg overveje, da jeg bor i Sverige... :D I kender måske til en svensk søster klub?

...
14.05 | 22:57

Hej
Ja, alle vore medlemmer får den udleveret ved indmeldelse.
Du er meget velkommen som medlem.
Skandinavisk Fjerkræstandard kan også lånes på biblioteket

...
14.05 | 22:11

Jeg har 1.5 svensk ringmærket NH. Jeg er ny og kunne godt tænke mig, at vide mere om standarden. Hvor kan jeg finde det henne? :D

...