Spørg bare.....

Her på siden kan du stille spørgsmål omkring New Hampshire racen , og de 4 varieteter, der findes her i landet.--- Efter bedste evne, vil jeg så forsøge at svare dig på dine spørgsmål..................... Siden kan også bruges som en"DEBATSIDE", hvis nogen har lyst til det, men det er kun spørgsmål vedrørende vores fælles hobby RACEFJERKRÆ, der vil blive accepteret.

Flyt/placér taleboblen på billedet med din mus

Skriv tekst til din talebobbel

Shape:
 
Skrevet af Heidi, d. 22-01-2012Hej, jeg er ved at anskaffe nogle høns af New Hampshire stor race. Jeg har ikke kunne finde information om, i hvilken højde siddepinden skal sidde. Kan I hjælpe? Hvor højt kan de flyve / hoppe og hvor langt stræk skal de have for at kunne komme op? På forhånd tak for hjælpen. Mvh Heidi
E-mail:
Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 23-11-2011
Hej Ole
Ja, det er der sikkert, men hvis du går ind på Danmarks Fjerkræavlerforenings hjemmeside www.racefjerkrae.dk , /Begyndertips / Vejledninger, så findes der et stort udvalg af hustyper, alt efter om det er store høns, eller dværghøns man har. Hvad angår redekasser og andet tilbehør kan der fås brochurer, med de forskellige mål og indretninger.
Det med pladsen pr. dyr, er selvfølgelig også afhænging af om det er store eller dværge, men minimum ca. 1 m2 pr. store dyr, og ca. 3/4 m2 pr. dv. høne, for at de kan trives. Forudsat at de har en "pæn stor" løbegård de kan komme ud i daglig.
Håber du finder noget, der kan passe dig.
E-mail:
Skrevet af Ole Corp Dyrendal, d. 20-11-2011
Hej! jeg flytter til nyt hus, hvor jeg får plads til høns, er der nogen i klubben der har en tegning over et hønsehusindretning, med redekasser ol. Hvor stort skal huset være til 6 høns?Jeg havde tænkt mig at bygge et selv med stor "løbegård" eller hvad det nu hedder.
E-mail:
Skrevet af karsten Bækgaard, d. 15-11-2011
hej jørgen, det er dejlig den måde, du viser det, med den halstegning,
E-mail:
Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 12-11-2011
Hej Ernst, og alle i andre.
Den rigtige tegningsform ved rødbr. NH høner, er en "dråbetegning" og ikke en "columbia tegning". Det er kun den yderste cm. af de enkelte fjer, og kun de nederste 4-5 rækker fjer, der ønskes tegnet på denne måde.
Håber det kan være en hjælp til forståelse af standardbeskrivelsen.
E-mail:
Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 08-11-2011
Hej Allan
Både hanens og hønens yderste halefjer (styrefjerene) skal være sorte, og hønens må gerne være kantet med en smal brun kant. Vi ser dog ofte, at de øverste styrefjer er noget "grumset" brun/sort, hvilket ikke er ønskeligt.
E-mail:
Skrevet af Allan Jensen, d. 08-11-2011
Hej!

Mit spørgsmål går på N.H. hønen: må de yderste fjer på halen være lyse eller skal de være mørke/sorte? De steder hvor der endelig står lidt omkring hønsene, står der kun at de skal være mørke i farven - intet om halen...

Mvh Allan
E-mail:
Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 18-10-2011
Hej Jógvan
Ja, det kan vel variere noget, afhænging af forholdene de er opdrættet under, men de fleste begynder omkring 4,5 - 5 mdr. alderen. Jo længere de venter med at begynde, jo længere tid kan de holdes i æglægning.
E-mail:
Skrevet af Jógvan, d. 18-10-2011
Hvor gamle er hønerne inden de starter at lægge æg?
E-mail:

Nyeste kommentarer

06.02 | 22:54

Hej Ole
Send lige en mail til mig på: riishansen@live.dk
Så kan vi aftale lidt nærmere.🤗
Mvh. Jørgen

...
06.02 | 22:44

Jeg sender dig en privat mail.

...
06.02 | 22:32

Okaj, Er fra Aalborg ø. Har lidt forbindelse til Pia Rau.

...
06.02 | 22:30

Jeg glemte at spørge hvor i landet I bor. 🤗

...