Spørg bare.....

Her på siden kan du stille spørgsmål omkring New Hampshire racen , og de 4 varieteter, der findes her i landet.--- Efter bedste evne, vil jeg så forsøge at svare dig på dine spørgsmål..................... Siden kan også bruges som en"DEBATSIDE", hvis nogen har lyst til det, men det er kun spørgsmål vedrørende vores fælles hobby RACEFJERKRÆ, der vil blive accepteret.

Flyt/placér taleboblen på billedet med din mus

Skriv tekst til din talebobbel

Shape:
 
Skrevet af Henrik Henriksen, d. 13-09-2016
Søger Store NH som er økologiske, men har ikke haft heldet med mig. Er der nogen her der har hørt om opdrættere der er økologiske.
E-mail:
Skrevet af Majken Andersen , d. 10-06-2016
Hej. Lige et spørgsmål? Nu har jeg 2 andeæg som jeg prøver at ruge ud. Men hvor lang tid går der, fra der er brudt igennem luftlommen inde i ægget, til det prikkes hul i skallen?
E-mail:
Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 11-05-2016
Hej Mette
Ja, der kan opstå mange mærkelige ting, når man han med levende dyr at gøre.
Ud fra det du beskriver, er det svært at vide hvad der kan være sket. Havde det kun været et enkelt dyr, havde jeg sagt, at det måske var blevet "stukket" af en eller anden insekt, men det virker ikke særligt sandsynligt, når der er to.
Så jeg ved ikke helt hvad jeg skal tro. Prøv at "vaske" øjnene i lunkent kamille the. Brug en tot vat. Det skader i hvert fald
ikke.
Mvh. Jørgen
E-mail:
Skrevet af Mette Nielsen, d. 11-05-2016
Hej. Er der nogle der kan hjælpe mig med at finde ud af hvad mine ene høne og hane fejler. Fra den ene dag til den anden har de fået et helt lukket øje. Og virker bestemt ikke friske. Går og trykker sig og holder sig lidt i baggrunden. Hanen går og lukker næbet op og i som om der er noget galt. Ved ikke om det er en sygdom som kan smitte de andre. Ser ikke ud til der er betændelse i det øje der er lukket.
Mvh Mette Nielsen, Sæby
E-mail:
Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 07-02-2016
Hej igen Inger Marie
Hvis I er helt sikre på at det er denne ene høne, der piller de andre, ja, så vil jeg sige at suppegryden er den mest humane måde at komme det til livs. Det med at klippe næbbet, kan også gøres, men det vil jeg ikke anbefale.
Jeg sender lige en mail til jer, vedr. medlemsskabet. Man kan også melde sig ind, i rubrikken "Bliv medlem" i menuen til venstre her på siden.
mvh. Jørgen
E-mail:
Skrevet af Inger Marie Steen , d. 07-02-2016
Ja, så er jeg her igen. Har nu fundet ud af at en af hønsene ikke har mistet fjer på halsen, det er den der går og plukker de andre 6 høns. Kan man klippe næbet på den eller er suppegryden løsningen på det. Det ser ud til at det er den der styrer flokken. (Min mand Peter jakobsen vil melde sig ind i jeres klub) prøver lige at finde ud af hvordan man gør. På forhånd tak for dine svar.
E-mail:
Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 25-01-2016
Hej igen Inge - Marie
Ja, jeg tror helt sikkert at, hveden sammen med fuldfoderet er synderen. Brug æglægnings tilskudsfoder i stedet for fuldfoder, der er ikke nær så meget fedende korn i. Brug gerne halvt havre og halvt byg, som kornfoder. Husk at foderskiftet bør ske over et par uger.
Mvh. Jørgen
E-mail:
Skrevet af Inger Marie Steen , d. 25-01-2016
Tak for svar. Det eneste vi har ændret er at de har fået lidt hvede i Bryggen ( som hygge spisning) og så får de alm. Fuldfodder.
E-mail:
Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 24-01-2016
Hej Inger- Marie
Tja, jeg tror faktisk ikke de piller hinanden, jeg er ret sikker på de er gået i det vi kalder "halsfældning". Det kan opstå, ikke mindst på denne tid at året, hvis der sker en eller anden form for pludselig ændring af deres forhold. F.eks. et pludseligt foderskifte, - en ændring af deres lysforhold, - eller noget andet, som de mener forstyrrer dem. De er formentlig også gået lidt ned i æglægning.
Jeg tror ikke de selv piller, det er næsten altid omkring halen, hvis de begynder at pille hinanden.
Held og lykke med dem.
Mvh. Jørgen
E-mail:
Skrevet af Inger-Marie Steen , d. 23-01-2016
Vi har 7 NH høns. De er fra maj måned, de er begyndt at pille fjer af hinanden på halsen, hvorfor gør de det???
E-mail:
Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 15-01-2016
Hej igen Tina

Ja det vil være fint at gå over til æglægnings tilskudsfoder, over en periode på mindst 14 dage. Det giver færrest problemer. Der sker heller ikke noget ved at vente 3-4 uger før I begynder på ændringen.

Mvh. Jørgen
E-mail:
Skrevet af Tina Tved, d. 15-01-2016
Hej igen

Tusind tak for svar☺️
Ja så må jeg skrue ned for forkælelsen😉
Skal de have æglægningspiller nu de er 22uger?
De er ude hele dagen og har lys i huset til kl. 22.30.
Ved ikke hvad vi skulle gøre uden din side😀
Du ønskes en god dag.

Hilsen
Tina

PS: kunne ikke uploade billede😞
E-mail:
Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 14-01-2016
Hej Tina
Ja, det med at være god imod dyr, og give dem meget opmærksomhed, kan nogen gange falde tilbage på en selv. Man bør aldrig give (kæle)dyr for store menneskelige relationer. Det forstyrrer deres almindelige instinkter.
Lidt mindre "pusse nusse", så tror jeg, at både I og hønsene kunne have et fortræffeligt liv sammen. Det at de endnu ikke er begyndt at lægge æg, er ikke unaturligt, på denne tid af året, hvor det er mørkt meget af tiden. Jeg ved ikke om de har kunstigt lys i deres hus, men det vil være godt for æglægningen. Det skal kun være ca. 12-14 timer i døgnet.
Husk, ikke for meget af det fedende foder.
Held og lykke med "hønseriet".

Mvh.
Jørgen
E-mail:
Skrevet af Tina Tved, d. 14-01-2016
Hej Jørgen
Godt Nytår.
Jeg vil spørge dig om endnu en ting. Vores høns er nu 5 mdr. og er utroligt tamme ja måske lidt for meget😀 Der er specielt en som er min puttepige og hun er begyndt at skræppe op også af os. Det virker som om at hun gør det for at få vores opmærksomhed. Jeg har nok forkælet dem en del, de har bl.a. fået lov til at komme i vores bryggers så nu står de og prikker på ruden for at komme ind😊 De gør det også på deres eget vindue i deres hus og ved de godt kan li at tage dråberne der er på dem.
Mon jeg gir dem for megen opmærksomhed? De har endnu ikke lagt æg og de bliver også meget talende når jeg ordner deres hus og er nysgerrige. Er det noget ned territorium?
Uha det blev en del😉
God dag
mvh.
Tina Tved

PS: kom til at skrive i gæstebog:-)
E-mail:
Skrevet af Tina Tved, d. 09-11-2015
Tusind tak det er godt at vide det med majsen👍
Og endnu en gang tak for en god side😀
E-mail:

Nyeste kommentarer

06.02 | 22:54

Hej Ole
Send lige en mail til mig på: riishansen@live.dk
Så kan vi aftale lidt nærmere.🤗
Mvh. Jørgen

...
06.02 | 22:44

Jeg sender dig en privat mail.

...
06.02 | 22:32

Okaj, Er fra Aalborg ø. Har lidt forbindelse til Pia Rau.

...
06.02 | 22:30

Jeg glemte at spørge hvor i landet I bor. 🤗

...