Spørg bare.....

Her på siden kan du stille spørgsmål omkring New Hampshire racen , og de 4 varieteter, der findes her i landet.--- Efter bedste evne, vil jeg så forsøge at svare dig på dine spørgsmål..................... Siden kan også bruges som en"DEBATSIDE", hvis nogen har lyst til det, men det er kun spørgsmål vedrørende vores fælles hobby RACEFJERKRÆ, der vil blive accepteret.

Flyt/placér taleboblen på billedet med din mus

Skriv tekst til din talebobbel

Shape:
 
Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 07-11-2015
Hej igen Tina og Anders
Normalt er de udvoksede ved ca. 5½ - 6 måneders alderen, rent skelet mæssigt, men vægten kan jo sagtens blive noget højere, afhængig af deres foder. Pas på de ikke bliver for fede. Efter 5 mdr. vil jeg anbefale at stoppe helt med majsen.
Held og lykke med dem.
Vh. Jørgen
E-mail:
Skrevet af Tina Tved, d. 06-11-2015
Hej Jørgen
Endnu en gang tusind tak for svar.

Vi har blandet foderet fra start af og også skåret salaten fint😀 Er sikker på de nok skal spise det med tiden. Vi gir dem også majs og ris, hvilket de spiser med velbehag så håber ikke det er skyld i den lidt "tynde" mave.
Hvornår kan vi regne med at de er vokset helt færdigt?
Endnu en gang tak for en god side og din hurtige tilbagevending😀
mvh.
Tina og Anders
E-mail:
Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 05-11-2015
Hej Tina og Anders
Ja, høns/kyllinger er vanedyr lige som alle os andre. Det med at skifte foder, er bedst at gøre over nogle dage, sådan at man blander lidt af det nye foder i det, som de plejer at få, så går det som regel uden de store problemer. Bliver de sultne nok, skal de nok finde i det nye foder, men ved f.eks. æglæggende høner, kan de nemt gå helt i stå, hvis man skifter foder på en gang, så derfor. Gør det over en periode på gerne en uge.
Det med det grønne, er på samme måde, prøv at skære/rive det lidt i småstykker til at begynde med, så skal de nok finde i det.
Den "tynde mave" tror jeg måske kan skyldes vådt græs/grønt, eller måske rigelig med hvede i deres foder. Der kan også være andre årsager. Havre, hvor der jo er meget tørstof og mange fibre i, er et godt foder til høns. - Et godt middel til at afhjælpe det, er et urteudtræk, der hedder: ROPA B , det kan købes hos America Thisted tlf. 9792 0122
Vh. Jørgen
E-mail:
Skrevet af Tved, d. 03-11-2015
Hej Jørgen
Så har vi lige nogle spørgsmål igen😀
Vores kyllinger er nu 12 uger og vi er begyndt at give dem voksefoder, men de spiser det ikke? De spiser heller ikke salat hvilket vi synes er underligt da de spiser blade fra planter? De har også lidt tynd mave, hvad mon det skyldes og hvordan får vi dem til at spise det nye foder?
Ellers er det tre skønne damer der trives og som elsker at blive nusset og har deres vaner bl.a. med at komme ind i bryggerset inden de går i seng😀 Vi skulle kun vise dem hvordan man gik i hønsehuset en gang, siden har de selv gået i seng👍
Tak for en god side.
mvh.
Anders og Tina Tved
E-mail:
Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 05-10-2015
Hej Anne
De hvide N H skal også meget gerne lægge brune æg, ihvertfald "brunlige". De fleste er nok lidt lysere end dem de rødbrune lægger.
Mvh. Jørgen
E-mail:
Skrevet af Anne Z. Jensen, d. 05-10-2015
Hej. Vil bare høre om den hvide også lægger brune æg eller er de hvide?
Mvh. Anne
E-mail:
Skrevet af Anders Tved, d. 29-09-2015
Hej Jørgen

Tusind tak for svar:-)

God dag

Mvh.

Anders og Tina
E-mail:
Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 26-09-2015
Hej Karin

Det er meget svært at se hvor gamle æg er, hvis de ikke er blevet snavset til efter regnvejr og lignende. Så jeg vil ikke anbefale at bruge æggene i husholdningen, med mindre man "slår dem ud" i f.eks. en underkop inden man bruger dem, f.eks. til spejlæg, eller bagning.
Mvh. Jørgen
E-mail:
Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 26-09-2015
Hej Tina og Anders
Det ser da meget hyggeligt ud.
Ja, hvornår kan de klare sig i hønsehuset, det ser ud som om de er tæt på at være "fuldfjeret", og dermed næsten kan undvære varme. Jeg vil ikke sige de kan klare sig sammen med evt. andre voksne høns, men jeg vil tro de ret snart kan klare livet på egen hånd i et rum hvor der ikke er træk. Det med foderet er meget individuelt, hvornår man overgår til feks. voksefoder, men det vil være OK i løbet af 2- 3 uger.
Håber det giver lidt mening.
Mvh. Jørgen
E-mail:
Skrevet af Karin Birger, d. 26-09-2015
når man finder et æg i haven, kan man så se på det om det er for gammelt til at spise ?
Skrevet af Anders Tved, d. 20-09-2015
Hej!
Vi er blevet lykkelige ejere af tre New Hampshire kyllinger der nu er 5 uger gamle😀
Hvornår kan de gå ude i hønsehuset hele tiden og hvornår kan vi overgå til anden foder end startsider? De har fået melorme. undulatfrø og spiser hvad de finder i haven😀 De er tre livlige damer og meget nysgerrige☺️
Tak for en god side👍
Mvh.
Anders og Tina Tved
E-mail:
Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 29-08-2015
Hej Ruth
Det er noget forskelligt, men i starten skal der ikke meget til at forstyrre dem, og evt. udsætte æglægningen. Hvis de har mulighed for det, kan de også nemt finde på at lægge æggene et andet sted, måske under en busk, hvis de har adgang til noget sådant.
Ellers kommer de sikkert snart i gang igen.
Vh. Jørgen
E-mail:
Skrevet af Ruth, d. 29-08-2015
Hej. Jeg har 2 NH på ca 5 mdr. For 2uger siden fik vi 1 æg hver anden dag. Det var første gang de lagde æg. Men så har der ikke været noget. Plejer det at være sådan, når de starter æglægning?
Vh Ruth
E-mail:
Skrevet af Jørgen Riis Hansen, d. 10-08-2015
Hej Lone
Det er et rigtigt godt spørgsmål, for hvad er helt hvidt. Den foreskrevne, og helt klart ønskede, farve for N H æg er brun. Den brune farve kan dog variere temmeligt meget, især hos dværg N H. Enkelte høner lægger meget lyse æg, selv om de er renracede NH, men sådanne æg er bestemt ikke tilrådeligt at bruge til videre avl.
Håber det giver dig svar.
mvh. Jørgen
E-mail:
Skrevet af Lone Sørensen, d. 06-08-2015
Kan NH lægge hvide æg? og være renracede?
Mvh. Lone
E-mail:

Nyeste kommentarer

06.02 | 22:54

Hej Ole
Send lige en mail til mig på: riishansen@live.dk
Så kan vi aftale lidt nærmere.🤗
Mvh. Jørgen

...
06.02 | 22:44

Jeg sender dig en privat mail.

...
06.02 | 22:32

Okaj, Er fra Aalborg ø. Har lidt forbindelse til Pia Rau.

...
06.02 | 22:30

Jeg glemte at spørge hvor i landet I bor. 🤗

...